Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

Wat is een 3D pen nu precies?

Wellicht is de 3d printer beter bekend bij de meeste mensen maar de 3d pen neemt in zijn populariteit toe en is in de afgelopen jaren erg populair geworden bij kinderen en creatieveling. Net als een 3d printer kun je met de 3d printer pen 3D objecten maken maar niet vanuit een computerprogramma maar gewoon uit de lossen hand. Overigens is dit in het begin echt niet eenvoudig en enige oefening is noodzakelijk. Net als bij een 3d printer heb je voor het uitprinten van een 3d object filamenten nodig als vulling. Door verhitting van deze filamenten kun je dus tekenen. Vooral voor kinderen is het een populair alternatief voor de toch vaak ingewikkelde 3d printer. Bovendien is de 3D pen een stuk goedkoper, vanaf 25 Euro kun je er tegenwoordig al een kopen.

Veel voorbeelden van 3D objecten

Omdat de 3d pen nu al een aantal jaren op de markt is zijn er veel voorbeelden van ontwerpen die je met een 3d pen kunt tekenen. Ook met een ruim aanbod van 3D stencils kun je tegenwoordig een leuke bouwtekening uitzoeken om deze te gebruiken voor het overtrekken van een ontwerp met de 3d pen. Complete instructiefilmpjes zijn er natuurlijk voldoende te vinden en via Instagram en Pinterest kun je talloze ontwerpen downloaden.

ABS en PLA filamenten

Om uiteindelijk succesvol een 3d ontwerp te kunnen tekenen is het noodzakelijk om filament te gebruiken. Er zijn ABS en PLA filamenten te koop en het gebruik hiervan is afhankelijk van de mogelijkheden van je 3d pen. De meeste 3d pennen kunnen wel PLA filament gebruiken alleen ABS heeft een is een filamentsoort die een hogere temperatuur voor smelten nodig heeft. PLA is volkomen veilig en bij verhitting komen hier geen gevaarlijke stoffen vrij zoals dit bij ABS wel het geval is.

Verschillende 3d pennen op de markt

Er zijn momenteel veel verschillen soorten 3d pennen op de markt en een keuze voor een goede 3d pen is niet alleen aan de buitenzijde of prijs af te lezen. Wel is het belangrijk om een goede 3d pen aan te schaffen aangezien de verkeerde 3d printerpen direct veel frustratie kan opleveren. Omdat een 3d pen verstopt kan raken is de juiste keuze dus belangrijk. Neem gerust een kijkje op de website van goedkope3dpen.nl voor een vergelijk van verschillende modellen.