Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

Bedrijfsuitje in een escape room

De laatste tijd zie je steeds vaker mensen naar een escape room gaan. De escape room is immidels zo ingeburgerd dat het eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Voor de mensen die het echt nog niet kennen volgt hier een korte uitleg.

Een real life escape room, ook wel ontsnappingskamer genoemd, is een spelconcept waarbij spelers in een kamer worden opgesloten. In deze ruimte is het de bedoeling dat deelnemers allerlei puzzels moet oplossen. Alleen als alle puzzels en opdrachten binnen de gestelde tijd zijn uitgevoerd kan men ontsnappen. Dan hebben de de spelers het spel overwonnen.

Meer dan 500 escape rooms in Nederland

De escape room vond zijn oorsprong in Japan, maar inmiddels heeft deze bezigheid de hele wereld veroverd. De ontsnappingskamer is ondertussen zo populair in Nederland dat er meer dan 500 escape rooms te spelen zijn. Het is een interessant uitje dat geschikt is voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan een vrijgezellenfeest en familiedag.  Of wat de laatste tijd heel vaak wordt gedaan, een bedrijfsuitje.

Waarom een escape room als bedrijfsuitje?

De escape room heeft veel componenten wat het een ideaal bedrijfsuitje maakt. Samen met je collega’s worden jullie opgesloten in een ruimte. Dit creeert al een bepaalde saamhorigheid. Daarnaast moeten jullie ook goed samenwerken om tot oplossingen te komen. Zo leert men op een speelse manier goed samen te werken. Net zoals op de werkvloer is er een bepaalde taakverdeling nodig. Maar deze verdeling kan heel anders zijn dan wat men op het werk gewend is. Opeens is het niet meer de manager die het team aanstuurt, maar de assistant die het initiatief neemt. Zo leert men collega’s op een hele andere manier kennen. En als jullie uiteindelijk als team weten te ontsnappen, dan geeft het natuurlijk een ultiem gevoel.

Bedrijfsuitje bij Xcape Logix Nijmegen

Gaan jullie binnenkort een bedrijfsuitje in de buurt van Nijmegen organiseren? Dan is Xcape Logix Nijmegen een goede keuze. De escape room zit vlakbij het station. Dus is het erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Voor groepen die liever met de auto komen is er ook veel mogelijkheid. Aangezien er genoeg parkeerplekken voor de deur zijn.

Op deze locatie zijn er twee escape rooms (De van Gogh code en Escape From the dark). Dit biedt mogelijkheden voor grote groepen die een escape room willen plannen. De escape room is ook goed te combineren met een diner arrangement. Zo kan men naast de escape room ook genieten van een 3 gangen diner. Zo kan men tijdens de borrel rustig napraten over de escape room. Een leuke bedrijfsuitje plannen is nog nooit zo makkelijk geweest.

https://www.xcapelogix.nl