Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

Schaken Ontdekken

Stap 1. Hoe het schaakbord instellen
Aan het begin van het spel wordt het schaakbord zo aangelegd dat elke speler rechtsonder het witte (of lichte) kleurvakje heeft. De schaakstukken worden dan telkens op dezelfde manier gerangschikt. De tweede rij (of rang) is gevuld met pionnen. De torens gaan in de hoeken, dan de ridders ernaast, gevolgd door de bisschoppen, en tenslotte de koningin, die altijd op haar eigen kleur gaat (witte koningin op wit, zwarte koningin op zwart), en de koning op het resterende veld.

Hoe het Schaakbord op te zetten Stap 2. Hoe de schaakstukken bewegen
Elk van de 6 verschillende soorten stukken beweegt anders. Stukken kunnen niet door andere stukken bewegen (hoewel de ridder wel over andere stukken kan springen), en kunnen nooit op een veld met een van hun eigen stukken komen. Ze kunnen echter wel verplaatst worden om de plaats in te nemen van een stuk van de tegenstander, dat dan geslagen wordt. Stukken worden over het algemeen verplaatst naar posities waar ze andere stukken kunnen slaan (door op hun vakje te landen en ze dan te vervangen), hun eigen stukken te verdedigen in het geval van slaan, of belangrijke velden in het spel te controleren.

Hoe de koning in het schaakspel te verplaatsen
De koning is het belangrijkste stuk, maar een van de zwakste. De koning kan slechts één veld in elke richting bewegen – omhoog, omlaag, naar de zijkanten, en diagonaal. De koning mag zich nooit in de schaak zetten (waar hij gevangen kan worden genomen). Wanneer de koning wordt aangevallen door een ander stuk wordt dit “check” genoemd.

Hoe de schaakkoning verplaatsen
Hoe de koningin in het schaakspel te verplaatsen
De koningin is het krachtigste stuk. Ze kan zich in één rechte richting bewegen – voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts of diagonaal – zo ver mogelijk, zolang ze niet door een van haar eigen stukken beweegt. En, zoals bij alle stukken, als de koningin een stuk van de tegenstander slaat, is haar zet voorbij. Merk op hoe de witte koningin de zwarte koningin slaat en de zwarte koningin gedwongen wordt te bewegen.

http://www.im-creator.com/free/casinodice/live-blackjack