Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

Leer de Argentijnse tango dansen

Tips voor argentijnse tango

Wil je graag moeiteloos de Argentijnse tango kunnen dansen? Hier vind je enkele tips die je vooruit helpen, of je nu een beginner bent of al een gevorderd niveau hebt.

 

  1. Bouw het rustig op: Zorg dat je de basistechniek goed beheerst voordat je verdwaalt in moeilijke choreografieën en combinaties. Sta bovendien geen passen te tellen op dansvloer, geef je over aan het moment en beleef samen met jouw partner de Argentijnse dans.

 

  1. Wees sociaal. De Argentijnse tango is een dans die intieme interactie vraagt. Neem de tijd om je danspartner te leren kennen en zorg voor een verzorgde uitstraling. Vergeet op het einde van de dans jouw danspartner niet te bedanken.

 

  1. Respecteer de dansrichting van de Argentijnse tango: tegen de klok in. Om botsingen te vermijden is het belangrijk dat je niet tegen de dansrichting in danst. Om iedereen voldoende ruimte te geven, blijf je best zoveel mogelijk in de buitencirkel.

 

  1. Dans met verschillende partners. Je leert enorm veel bij als je ook met anderen dan je eigen partner danst. Laat je leiden en verrassen door een nieuwe danspartner.

 

  1. Houd vol en laat je niet ontmoedigen wanneer het niet zo vlot gaat. Blijf oefenen en je zal zien dat je inzet beloond wordt.

 

  1. Maak plezier en geniet van het moment. Tango leren dansen is een bijzonder leuke en verrijkende uitdaging. Aarzel niet en neem lessen bij Carlos en Mirella!

 

https://carlosymirella.com/tango-lessen/