Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

Een mooie grafsteen laten maken in de omgeving van Utrecht voor mijn oma

Helaas moesten we laatst een grafsteen laten ontwerpen voor mijn Oma die in Utrecht zal worden begraven. Ze was al aan de oude kant en het was gewoon tijd om voor haar te gaan. Het is nog een gevoelig onderwerp in de familie maar we moeten wel iets regelen om echt goed afscheid van haar te kunnen nemen. Daarom gingen we naar een bedrijf die een mooie grafteen voor onze oma kon maken, zodat ze toch nog bij ons is.

Bij Artea Grafmonumenten een grafsteen laten ontwerpen in de omgeving van Utrecht

Ik en mijn familie hadden een afspraak gemaakt bij Artea Grafmonumenten in Utrecht om een grafsteen voor ons te laten ontwerpen. Zij hadden al eerder voor ons een grafsteen geproduceerd en daar waren we zeer tevreden over. Dus we gingen naar Utrecht om daar te gaan praten met Artea voor een ontwerp. We werden vriendelijk begroeten en we kregen allemaal wat koffie, thee of water. Daarna gingen we het kantoor in om te praten over het ontwerp. Mijn oma hield ontzettend van vogels. Van musjes tot grote adelaars, alles wat vleugels had en leefde vond ze geweldig. Dit wilde we graag terug laten komen in het design van de grafsteen. De ontwerper was druk met vragen stellen en vroeg ook bepaalde details. Daarna liet hij een schets zien van de steen en wij waren helemaal blij mee. Mijn moeder was erg ontroert omdat het nog net was gebeurt.

De plaatsing van de steen en resultaat

Na ongeveer een paar weken zal de grafsteen klaar moeten zijn voor plaatsing. We kregen nog, voor dat hij in productie ging, nog een extra concept van de grafsteen als dubbele controle. Nadat deze goedgekeurd was ging hij in productie. Een paar weken later, hoorde we dat de steen klaar was en gingen we met z’n allen naar de locatie waar we hadden afgesproken. De medewerkers van Artea kwamen er ook aan en lieten ons de steen zien. Bijna iedereen schoot meteen vol met tranen. Dit was precies hoe wij de steen van onze oma in ons hoofd hadden. Bedankt Artea!

Kijk voor meer informatie over Artea Grafmonumenten op www.arteagrafmonumenten.nl.