Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

De voordelen van koffie voor jouw mentale gesteldheid

De laatste jaren heeft de nadruk voornamelijk gelegen op de nadelen van koffie. De cafeïne zou niet goed zijn voor je hart, van koffiemelk zou je dik worden en ga zo nog maar even door. Wij willen het nieuwe jaar positief inluiden en de nadruk meer leggen op de voordelen. Zo heeft koffie ook gewoon een zeer positieve invloed op jouw mentale gesteldheid. Waarom? Je leest het hieronder!

Energie

Na een uit de hand gelopen donderdagmiddagborrel met collega’s word je op vrijdagochtend wakker met een hoofd dat op ontploffen staat. En nog erger: je moet naar werk! Als je echt niet je bed uit kunt komen om naar werk te gaan, helpt een bakkie koffie altijd. Door de cafeïne erin, krijg je een flinke energieboost, waardoor die rit naar werk ineens een stuk minder erg lijkt.

Dat koffie voor meer energie zorgt, is niet slechts een fabeltje; het zit tussen de oren, maar dan letterlijk. Cafeïne blokkeert namelijk de neurotransmitter adenosine. Dit heeft op zijn beurt weer effect op andere neurotransmitters, met als gevolg een verhoogd energielevel.

Overige voordelen

Koffie is niet alleen bevorderlijk voor het energieniveau. Zo is uit onderzoek namelijk gebleken dat koffie, en dan met name cafeïne, een positieve invloed heeft op jouw reactiesnelheid, het humeur en je geheugen. Dit maakt het het ideale middel om tijdens werktijd te nuttigen – met mate natuurlijk. Een lekkere bak koffie uit de automaat op werk maakt jouw werkdag aanzienlijk beter.

Wanneer jullie een automaat op werk hebben, wil je natuurlijk niet elke keer je kop afwassen of je zorgen maken om andere accessoires. Tevens wil je misschien wel een unieke look en feel aan dit toch essentiële apparaat geven. Hier springt Uw Disposables in. Als groothandel in koffiebekers en andere toebehoren leveren wij alles wat je nodig hebt voor de koffieautomaat: van het bedrukken van koffiebekers tot het leveren van roerstaafjes, draagtrays en andere accessoires!