Mika spile of anime
Image default
Arts / Animation

De blijvende populariteit van dinosaurussen

Dinosaurussen mogen dan al een eeuwigheid uitgestorven zijn, dat betekent niet dat ze aan hun populariteit aan het verliezen zijn. Integendeel, want dino’s zijn nog steeds overal terug te vinden. Wat is het toch in deze dieren dat ervoor zorgt dat mensen, en dan vooral kinderen, ze nog steeds interessant vinden? Dit komt natuurlijk onder andere door het imposante karakter van dinosaurussen, maar ook door het feit dat makers van games en films steeds weer dinosaurussen op de proppen komen. Ze zijn dan ook een geliefd onderwerp voor menig filmmaker. Denk alleen maar aan de Jurassic Park films, waar onlangs nog een nieuw deel van is uitgekomen. 

Sparen voor dino’s 

Ook bij acties zijn dinosaurussen nog altijd heel populair. Niet zo verwonderlijk ook, want er zijn heel wat verschillende dino’s te vinden. Zo konden vaste klanten van Deen recentelijk in de Deen folder van de week de aankondiging vinden van een actie die inhaakt op de nieuwe Jurassic Park film. Je kon er beginnen met kaartjes sparen met dino’s, die dan weer in een mooi verzamelalbum gestopt konden worden. Uiteraard alle verschillende dinosaurussen die in de film voorkomen, maar ook andere soorten dino’s in alle maten die er zo’n beetje te bedenken zijn. Het is een actie die supermarkten geen windeieren legt. Dinosaurussen zijn stoer en mensen willen wel blijven sparen om zo’n heel boek compleet te krijgen. 

Overal dino’s 

Toch zijn het niet alleen maar films waar de dino’s in terug te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld het museum Naturalis, waar dinosaurusskeletten een belangrijk deel van de collectie innemen. Het heeft toch wel wat om in zo’n museum te staan en dan met eigen ogen te kunnen zien hoe groot die dinosaurussen nou daadwerkelijk geweest waren. En deze uitgestorven beesten zijn niet alleen stoer, maar het feit dat ze ook niet meer bestaan geeft er ook iets mysterieus en tragisch aan. Voorlopig zullen we die dino’s dan ook wel terug zullen zien komen in ons dagelijks leven!

https://www.folderbode.nl