Animatie laten maken

Animatie laten maken

Een bedrijf gericht op animatie speelt een grote rol bij het promoten van je bedrijf. Zij zijn namelijk de partij die een animatie voor jou kunnen maken. Wist je namelijk dat het helemaal niet zo erg makkelijk is om dit te doen. Een bedrijf is toch echt wel aardig wat moeite aan het stoppen in het monteren van jouw video Maar wat doet een animatiebedrijf precies en wat zijn de voordelen die deze bedrijven bieden?

Een animatieproces

Het proces van animeren heeft als eerste stap het script. Dit is een blad met alle tekst die in de animatie moet komen. Deze stap is dus van erg belangrijk en dit speelt een belangrijke rol bij het eindproduct. Aan de hand van het script zal het bedrijf aan de slag gaan met het storyboard. Op het storyboard wordt eigenlijk het gehele verhaal getekend als een stripverhaal. Ook kijken ze door middel van het storyboard naar de geluiden welke je wilt hebben en naar de soort voice over die goed past bij deze video. Vaak heeft het bedrijf zelf wel mensen welke zich inzetten voor de voice over, maar als je zelf iemand hebt dan kan je deze ook altijd meenemen natuurlijk om iets in te laten spreken.

Alle pluspunten van een animatie

Een animatie is erg goed voor uw onderneming. Hier zijn verschillende pluspunten van een animatie. Ten eerste zorgt de animatie voor jonge uitstraling. Het is namelijk net even wat anders dan de reguliere reclame welke je elke keer ziet. Hierdoor zorg je er voor dat je net even anders bent dan de anderen. Dan komen we gelijk bij pluspunt nummer twee, het zorgt er namelijk voor dat mensen een hogere focus hebben bij het kijken van de video. Omdat het nieuw is ligt de focus veel hoger dan eerst. De boodschap blijft zo beter hangen en mensen leren meer van de video.  Ook is het zo dat het je een hele hoop tijd bespaart. Wanneer je zelf wat mensen aan het werk zet om een filmpje te maken dan ben je heel erg lang bezig. Je weet niet echt wat je aan het doen bent en het resultaat zal in het algemeen een beetje mager zijn. Er zitten dus heel erg veel voordelen aan het uitbesteden van een animatie. Het is dan ook echt zo dat je bedrijf veel beter zal worden als je er voor kiest om een animatie te laten maken!

Dingen waar je op moet letten

Er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden als je een animatiebedrijf wilt zoeken. Het eerste wat je moet doen is zorgen dat toch wel een bedrijf neemt wat al wel goed te boek staat. Hier moet je dus letten op alle beoordelingen van de klanten. Aan de hand hiervan kun je namelijk zien wat voor bedrijf het echt is. Je kunt het beste gewoon op internet zoeken naar het bedrijf, vaak staan de beoordelingen er bij. Ook moet je letten op de vorige projecten van het bedrijf. Zo krijg je een beeld over de kwaliteit van dit bedrijf. Zo heeft bijvoorbeeld Donker Media veel projecten op haar naam staan, waaronder projecten voor grote bedrijven zoals de Blokker en de ING. Zo weet je zeker dat zo’n bedrijf een betrouwbare onderneming is.

Animatie of video

Een animatie is vele malen beter dan een normale video. De standaard video of een normaal reclame filmpje zie je elke dag al wel. Hierdoor gaan deze filmpjes niet echt op in je brein. Een animatie is dan ook een handige manier om je zelf te onderscheiden. Daarnaast is het soms ook nog eens goedkoper wanneer je kiest voor de animatie. Dit komt omdat een video veel meer mensen vereist dan de animatie. Je hebt namelijk acteurs nodig. Je kunt dus veel beter kiezen voor een animatie!

Conclusie

Een animatie laten maken is dus echt de beste manier om jouw bedrijf aan de man te brengen. Het zorgt er voor dat je afstand neemt van alle anderen. Ook kun je er nog eens tijd en geld mee besparen wanneer je een animatie laat maken. Je moet wel even een beetje dingen opzoeken voordat je zomaar een bedrijf neemt voor de video. We hebben nog een paar tips voor je om te zorgen dat je het beste resultaat mogelijk krijgt. Zorg er ten eerste voor dat alle instructies die je geeft duidelijk zijn. Zo zorg je er voor dat je geen fouten krijgt in het proces van het maken. Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat voor stijl je wilt hebben voor de animatie, zo kunnen ze hier rekening mee houden.